Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yıl Sonu Sergisi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yıl Sonu Sergisi

02.06.2022 831

1 - 7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında ilk etkinliğimiz olan El Sanatları Yıl Sonu Sergisi gerçekleştirildi.

Yıl boyunca el sanatları alanında açılan kurslarda görev alan usta öğreticilerimiz ve kursa katılan kursiyerlerimizin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler vatandaşlarımız için sergilendi. 

Sergi açılışı Uzunköprü Belediyesi Atatürk Parkında gerçekleştirildi. Açılışa Uzunköprü Kaymakamı Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN, Kaymakam Refiği Ali Emre DENİZ, Belediye Başkan vekili Ertan Erbil İŞERİ, İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser Sercan ALTINORAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Eralp AKMAN, kamu kurum yöneticleri, siyasi parti temsilcileri ve Uzunköprü halkı katıldı.

Kurum müdürümüz Hakan ÇİÇEK 2021-2022 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Eralp AKMAN ve Uzunköprü Kaymakamı Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN konuşmalarını yaptılar. 

Konuşmaların ardından Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri usta öğretici Arzu KURBAN yönetiminde ülkemizin farklı yörelerinden oluşan halk oyunları gösterisini sergilediler. 

Sayın Kaymakamımızın ve protokolün açılış kurdelesinin kesiminin ardından standlar ziyeret edildi. 

 

Fotoğraflar için ...tıklayınız... 

 

 

 

Kurum Müdürü Hakan ÇİÇEK'in konuşma metni: 

 

"Sayın Kaymakamım,

Değerli Protokol üyeleri,

Kıymetli Uzunköprülüler,

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı yıl sonu sergisine HOŞGELDİNİZ...

 

Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıl aradan sonra tekrar toplu bir etkinliğe, yıl sonu sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Bu süre zarfında 1-7 Haziran tarihleri Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiştir. Bizlerde bugün Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamalarına el sanatları yılsonu sergimiz ile başlıyoruz.   Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir.

Her geçen gün önemi artan yetişkin eğitiminin en önemli eğitim kurumu Halk Eğitimi Merkezleridir. Bakanlığımızın 2022 yılı için başlattığı 10 Milyon Kursiyer kampanyası ile bizler de Uzunköprü'de 10 Bin kursiyer hedefi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

 

Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi ilk kez bir öğretim yılında 8 bin, yılbaşından bugüne kadar 5 ayda 5 bin kursiyer sayısına ulaşmıştır. Bugün itibariyle eylül ayından beri merkezimizde açılan 395 kursa 3342 erkek, 4794 kadın olmak üzere toplam 8136 kursiyer kayıt olmuştur. Tamamlanan 223 kursumuzda 1653'ü erkek, 2183'ü kadın olmak üzere toplam 3803 kursiyerimiz belge almıştır.

2022 yılı sonuna kadar kurs sayımızı 500'ün, kursiyer sayımızı da 10000'in üzerine çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Kurs faaliyetlerimizde beraber çalıştığımız Uzunköprü Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezine, Uzunköprü Belediyesine, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne, Okul müdürlerimize, diğer kamu kurumları ile muhtarlarımıza ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 

 

Salgın döneminde Uzunköprü Kaymakamlığımızın Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Edirnekârî Atölyesi" projesi ile ilçemize Edirnekari Atölyesi kazandırılmış ve Edirnekari sanatının yeniden tanınması, tanıtılması ve yaşatılması için çok önemli bir hizmet gerçekleştirilmiştir. Bu vesile ile 7 Haziran Salı günü saat 12.00 da burada gerçekleştireceğimiz Edirnekari Sergimize tüm halkımızı davet ediyoruz.  

Edirnekârî Atölyesinin kazandırılması başta olmak üzere kurumumuza her türlü desteği sunan Kaymakamımız Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN'a şükranlarımızı arz ediyoruz,

Sundukları maddi imkanlar ile bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın Özlem BECAN'a,

İlçemiz eğitim önderliğini başarı ile yürüten ve her daim desteğini yanımızda hissettiğimiz ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Eralp AKMAN'a,

İşbirliği içinde olduğumuz diğer kamu kurum amirlerimize, muhtarlarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Pandemi öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yine kurslarımıza katılan binlerce kursiyerimizin yaptığı çalışmaları ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme zamanı geldi.

Bugün burada sergilediğimiz ürünlerin oluşmasında emeği geçen başta öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kurumumuz çalışmalarında görev alan fedakâr mesai arkadaşlarıma ve bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

 

Sergimizin hayırlı olmasını dileğiyle, Saygılarımı arz ediyorum."