Sayın Kaymakamımızdan Edirnekâri Atölyesine Ziyaret

Sayın Kaymakamımızdan Edirnekâri Atölyesine Ziyaret

Uzunköprü Kaymakamı Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN Edirnekâri Atölyesini ziyaret etti. 

29.07.2021 990

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından TR21/19/TUR/0011 referans numarası ile kabul edilen "Edirnekâri Atölyesi" projesi kapsamında ilçemiz eski karakol binası restore edilmiştir. Restore çalışmaları sonrasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Edirnekâri kursu açılmıştır.  

İlçe Kaymakamımız Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN Edirnekâri atölyesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde izlemiştir. Ziyarete eşlik eden İlçe Özel İdare Müdürü İlker TEKEL ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve aynı zamanda proje koordinatörü olan Hakan ÇİÇEK gerçekleştirilen restore çalışmaları ve kurs faaliyetleri, Edirnekâri kursu usta öğreticimiz Merve ÇİÇEK Edirnekâri sanatı hakkında Sayın Kaymakamımıza bilgi verdiler. 

Uzunköprü Kaymakamı Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN kursiyerler ile görüşerek "eksikliklerin ve dile getirilen taleplerin en kısa sürede yerine getirileceğini, proje kapsamında unutulmaya yüz tutan Edirnekâri sanatının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmaya devam edeceğini ve ortaya çıkarılan eserlerin pazarlanması için her türlü desteği vereceklerini" dile getirdiler. 

Ziyaretleri için Kaymakamımız Sayın Hakan Yavuz ERDOĞAN'a teşekkürlerimizi arz ederiz. 

 

Fotoğraflar için ...tıklayınız...